بخش نخست | چرا می آییم؛ چه کسی را انتخاب می کنیم+صوت
در آستانه برگزاری انتخاب یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری که قرار است جمعه این هفته دوم اسفندماه در سراسر کشور برگزار شود، خبرنگاران سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا در گفت و گوهایی کوتاه با علما، نمایندگان ولی فقیه، شخصیت ها و مسؤولان حوزوی از چرایی ضرورت حضور مردم در انتخابات و معیارها و شاخصه های گزینش صحیح پرسیده اند.
قسمت اول پاسخ های علما و اساتید حوزه که در چند بخش آماده شده، تقدیم خوانندگان خبرگزاری رسا می شود.
آیت الله عباس کعبی عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری:
شرکت در انتخابات بهره مندی از حق بزرگ و مشارکت ملی در ساخت کشور و اداره نظام اسلامی، همچنین یک تکلیف مهم سیاسی در حفظ، تقویت و تداوم نظام اسلامی است؛ شرکت در انتخابات تهدیدها را به فرصت های بزرگ حضور ملت در صحنه تولید اقتدار، امنیت، پیشرفت، شکوفایی و کرامت ملی بین المللی تبدیل می کند؛ شرکت در انتخابات تعمیق مردم سالاری اسلامی و معنا بخشی به حقیقت جمهوری اسلامی است؛ شرکت در انتخابات تیری به قلب دشمن و جلوه انتقام نرم شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس از ترامپ است.
آیت الله طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و مدیر حوزه علمیه اصفهان:
شرکت در انتخابات کشوری که حکومتش مردمی و البته با قید اسلامی است برای همه مردم ضروری است و مردم همان گونه که رییس جمهور را انتخاب می کنند و حتی به صورت غیر مستقیم رهبر را انتخاب می کنند، نماینده مجلس را نیز باید انتخاب کنند و وظیفه خود را انجام دهند و باید افراد مؤمن، انقلابی و خود اتکا و خودباور را انتخاب کنند؛ در این انتخاب باید به معیارها و شاخصه هایی که رهبر معظم انقلاب می فرمایند باید توجه کرد.
آیت الله رجبی قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):
شرکت در انتخابات در مرحله نخست وظیفه دینی و انقلابی و راهی برای تعیین سرنوشت کشور و خودمان است؛ کسی را انتخاب می کنیم که دارای دغدغه مردم و نسبت به خداوند دارای دغدغه ارزش های اسلامی و نسبت به ولایت فقیه مطیع و مصمم در تحقق منویات رهبری را داشته باشد.
آیت الله موسوی اصفهانی مدیر حوزه علمیه استان همدان:
از اول تشکیل جمهوری اسلامی حضور مردم یکی از برگ های برنده بوده که حکومت اسلامی را تضمین می کرد بنابراین وظیفه داریم در انتخابات شرکت کنیم و حضور حداکثری براساس رهبر معظم انقلاب واجب است و باید تلاش کرد فرد اصلح را انتخاب کرد و خصوصیات تعهدی و تخصصی کاندیداها را بررسی کنیم و ملاک انتخاب اصلح قرار دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
در انتخابات شرکت می کنیم تا سرنوشت مان را خودمان رقم زنیم نه بیگانگان و کسی را انتخاب خواهیم کرد که ما را به اسلام ناب و تمدن نوین اسلامی و مردم سالاری دینی و حقیقی نائل کند.
حجت الاسلام والمسلمین حسین بنیادی نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
مهم ترین مسأله در انتخابات پیش رو، قرار گرفتن در ابتدای مسیر گام دوم انقلاب است که نیازمند یک مجلس، پرقدرت مبتکر و قانون گذار بر اساس آن افق والا هستیم و یقینا باید انسان های مؤمن، متعهد و متخصص را انتخاب کرد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدجلال رضوی مهر نایب رییس مجمع نمایندگان طلاب:
حیات انقلاب اسلامی حیات همه ملت های مسلمانان جهان است و انتخابات از ارکان استمرار حیات انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است؛ بنابراین من هم مانند سایر مسلمانان به عنوان یک عضو کوچک از خانواده بزرگ ایران در انتخابات شرکت می کنم و امید دارم که این انتخابات تأثیرش در مقابله با دشمنان کمتر از شلیک موشک به عین الاسد نخواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):
نظام ما نظامی است که مردم پشتیبان آن هستند و پشتیبانی مردم از طریق تعیین مسؤولان اعم از مجلس، رییس جمهوری و خبرگان صورت می گیرد و مردم با انتخاب افراد صالح، خدوم و دارای کیفیت لازم، انقلاب و نظام را تقویت می کنند و شرکت درانتخابات به دلیل این که حمایت از نظام اسلامی به شمار می رود و حفظ نظام اسلامی از واجب ترین واجبات است بر هر شهروند ایرانی و مسلمانی واجب است در انتخابات شرکت کند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی معاونت تهذیب حوزه های علمیه:
شرکت در انتخابات واجب عقلی، عرفی، شرعی و انقلابی یک انسان مسؤول است و به گفته امام علی(ع) فردی که دارای سه ویژگی اهل سازش، رشوه، و مطامع دنیا نباشد را انتخاب می کنم.
حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
شرکت در انتخابات مشارکت در تعیین سرنوشت است و هر انسانی بر اساس ارزش ها و فرهنگی که دارد سرنوشت خود را تعیین می کند؛ هر فردی با توجه به آرمان ها، ارزش ها و اهداف خویش دوست دارد جامعه را بسازد و مسلمانان نیز این گونه هستند و می خواهند سیاست ورزی در جامعه براساس ارزش ها، آرمان ها و اهداف اسلامی صورت گیرد؛ از این رو در انتخابات باید انسانی را انتخاب کرد که خواستار ارزش های اسلامی،کوشا برای تحقق آرمان ها و اهداف اسلامی همچنین متخصص در یکی از عرصه های مورد نیاز جامعه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین هاشم نیازی عضو مجلس خبرگان رهبری:
شرکت در انتخابات در این لحظات حساس به منزله سربازی در دفاع از کشور و امنیت کشور است؛ بنابراین هرکسی که شهید سلیمانی را الگوی خود می داند حداقل انصاف و غیرت این است که از شرکت در انتخابات دریغ نکند.
حجت الاسلام والمسلمین استوار میمندی رییس حوزه های علمیه استان فارس:
انتخابات تکلیف و حق است، حق برای این که مردم در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند و نمایندگان خود را انتخاب کنند و تکلیف به دلیل این که امروز عزت، شوکت و اقتدار اسلام در گرو حضور مردم در انتخابات است و باید تلاش کرد افرادی که دارای شاخصه هایی همانند ایمان، کارآمدی، شجاعت، ایستادگی و مقاومت و به معنای واقعی کلمه عدالت طلب هستند را انتخاب کرد.
/1324/ج
تهیه و تنظیم: مصطفی رستمی و داود جعفری
خسته نباشید